Geschiedenis van Numan Transport.

Numan Transport B.V. is in 1991 gestart door Freek Numan, directeur en eigenaar van het bedrijf.

Dat Freek Numan vrachtwagenchauffeur wilde worden en voor zichzelf wilde rijden is niet vreemd. Hij werd aangestoken met het transportvirus door zijn vader die voor zijn aardappelhandel zelf het vervoer regelde met eigen vrachtwagens.

Van een Agri vervoerder naar gespecialiseerde transporten en opslag.

In eerste instantie legde Numan Transport zich toe op het transporteren van agrarische producten in de Benelux. Dit gebeurt nog steeds met vrachtwagens die geschikt zijn voor bulk- of gepalletiseerd vervoer van agrarische producten. We zijn echter doorontwikkeld en bieden een inmiddels breed scala van mogelijkheden in hijswerkzaamheden, transport, projecten en opslag.

Autolaadkranen voor diverse hijswerkzaamheden i.c.m. speciaal transport.

kraanwagens voor speciaal transportIn de afgelopen jaren echter is Numan Transport zich steeds meer gaan toeleggen op fabrieksverhuizingen, machinevervoer- en opslag en speciale transporten en hijswerkzaamheden voor de bouw, maritieme, chemische industrieen. Speciaal hiervoor werd het wagenpark uitgebreid tot inmiddels 3 autolaadkranen, waarbij vooral de zogenaamde Fly-Jib opvalt. De Fly-Jib kraanwagen heeft een bereik van zo’n 32 meter en heeft een laadbak van maximaal 8.30 meter. De kraanwagen kan trouwens nog gecombineerd worden met een aanhangwagen van 10 meter lengte, of zelfs een semie-dieplader. Deze autolaadkraancombinaties maken het mogelijk om uitdagende machinetransporten en installaties, bedrijfsverhuizingen en andere bijzondere hijs- en transportwerkzaamheden snel en efficiënt uit te voeren, ook als deze exceptionele afmetingen hebben.

Netwerk in Benelux en Europa.

Beperkte het werkgebied van Numan Transport zich in eerste instantie slechts tot de regio, met de komst van de autolaadkranen en moderne trekkers en divers uitgeruste trailers worden werkzaamheden in geheel Nederland en Europa naar volle tevredenheid uitgevoerd. Gelukkig is Numan Transport ondanks de groei nog altijd een transportbedrijf waarbij persoonlijk contact en afstemming met de klant, als ook vakkundig en professioneel uitvoeren van de transport- en hijswerkzaamheden centraal staan. Ideaal gepositioneerd tussen Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen kunnen wij samen met ons partner netwerk snelle en uitstekende oplossingen aanbieden!

en_GB